Mini φορέματα: η ιστορία τους και πώς να τα διαλέξεις

Mini Φορέματα

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Όλα άρχισαν την δεκαετία του 60’, όπου η πολύ γνωστή σχεδιάστρια Μαίρη Κουάντ έστρεψε την γυναικεία μόδα προς μία άλλη κατεύθυνση – εντελώς διαφορετική από όλες τις προηγούμενες. Παρουσίασε για πρώτη φορά τα γυναικεία mini φορέματα τα οποία έφεραν μεγάλες αλλαγές στα φορέματα της εποχής του 60’ αλλά και τα οποία σήκωσαν μεγάλο κύμα αντιδράσεων. Η ονομασία τους προέρχεται από το αγαπημένο αμάξι της αγγλίδας σχεδιάστριας το mini couper ενώ μέχρι και σήμερα η ονομασία αυτή παραμένει ίδια.

Σήμερα το mini φόρεμα έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο basic ρούχα στην ντουλάπα μας και μπορούμε να το βρούμε εύκολα, γρήγορα αλλά και σε πολύ προσιτές τιμές. Πολλοί γνωστοί σχεδιαστές έχουν πειραματιστεί πάνω στο συγκεκριμένο ρούχο και έτσι μπορούμε να βρούμε χιλιάδες παραλλαγές  του συγκεκριμένου ρούχου.

Μυστικά και συμβουλές:

Τα mini φορέματα είναι κατάλληλα για όλους του σωματότυπους, αρκεί να ξέρεις ποιο σχέδιο αλλά και ποιο χρώμα να διαλέξεις έτσι ώστε να κρύψεις τα σημεία που δεν θέλεις να φανούν! Αρχικά εάν έχεις σωματότυπο “μήλο” προτίμησε ένα φόρεμα mini το οποίο έχει φούστα κλος  και ιδανικά σε μαύρο χρώμα. Το συγκεκριμένο σχέδιο καλύπτει την κοιλίτσα αλλά και την περιφέρεια. Εάν από την άλλη έχεις σωματότυπο “αχλάδι” προτίμησε  ένα αέρινο mini φόρεμα που μπορείς να το συνδυάσεις με μία ζώνη στην μέση.  Σήμερα μπορείς να βρείς τέτοιου είδος φορέματα σε πολλά print και μάλιστα αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα κομμάτια των γυναικών. Επίσης μπορείς να βρείς mini φόρεμα τύπου πουκάμισο αλλά πιο αέρινο με ζωνάκι στην μέση. Μπορείς να διαλέξεις ότι χρώμα και ότι σχέδιο θέλεις, αλλά η ομάδα μας θα σου πρότεινε το μπορντό, το μαύρο ή και το χακί, τα οποία είναι και θα είναι για πάντα μέσα στην μόδα. Τέλος, εάν ο σωματότυπος σου είναι “πετίτ” επίλεξε ένα κολλητό μαύρο φόρεμα ή κόκκινο σε άλφα γραμμή το οποίο θα αναδείξει το σώμα σου από την κορυφή ως τα νύχια. Μπορείς ακόμα να το συνδυάσεις με ένα σακάκι από πάνω, με χρώμα το οποίο να ταιριάζει με το φόρεμα σου. Προσοχή! Εάν επιλέξεις  μαύρο φόρεμα επίλεξε ένα σακάκι πιο έντονο για να δώσεις βάθος και κομψότητα στο ντύσιμο σου.

Εάν ψάχνεις και εσύ για mini φορέματα, σου προτείνουμε τα εξής:[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]

Μπορεί να σας αρέσει