Πώς να διαλέξεις το σωστό παλτό.

Διάλεγε το Ιδανικό παλτό

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Το παλτό είναι ένα από τα πιο διαχρονικά και κλασσικά ρούχα μιας γυναίκας το οποίο ταιριάζει σε κάθε ηλικία και σε συντροφεύει για μια ζωή. Είναι φίλος σου στη δουλειά, στην βόλτα ακόμα και στην βραδινή σου έξοδο, ενώ σε κρατάει ζεστή και κομψή. Ποιος τύπος παλτού, όμως, ταιριάζει σύμφωνα με τον σωματότυπο σου? Ακόμα και σε αυτό το απλό πανωφόρι πρέπει να επιλέξεις σοφά και να μην βιαστείς στην αγορά σου, έτσι ώστε να έχεις ένα κομμάτι το οποίο κάθεται “γάντι” επάνω σου και πάνω από όλα να σε κολακεύει 🙂

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: εάν έχεις σωματότυπο κλεψύθρα – δηλαδή η μέση σου είναι πιο στενή από το υπόλοιπο σώμα σου – τότε πρέπει να διαλέξεις ένα παλτό που να τονίζει την μέση σου. Ιδανικά ένα παλτό με ζωνάκι στη μέση και να ανοίγει προς τα κάτω.

Εάν από την άλλη, έχεις σωματότυπο με μεγάλο στήθος επίλεξε ένα παλτό με μεγάλο γιακά για να τραβάς τα βλέμματα στο γιακά και να ισορροπείται το στήθος σου .

Ο σωματότυπος μήλο χρειάζεται ένα παλτό σε Α γραμμή, ώστε να κρυφτεί η κοιλίτσα και τα σημεία που δεν θέλουμε να τονίσουμε.

Τέλος, εάν το σώμα σου είναι στην κατηγορία “petit” τότε προτίμησε ένα παλτό που δεν θα σε κρύβει, δηλαδή θα φτάνει μέχρι τους μοιρούς, το πολύ μέχρι το γόνατο και, προς Θεού, όχι φαρδύ γιατί η σιλουέτα σου θα χαθεί εντελώς, πράγμα το οποίο δεν θες!

Ένα τελευταίο πράγμα που είναι βασικό να σκεφτείς κατά την επιλογή σου στο παλτό είναι το χρώμα. Ξέρουμε ότι πλέον μπορείς να βρείς παλτό στα πιο τρελά χρώματα και επίσης ξέρουμε ότι μπορεί να έχεις δει σε περιοδικά ή ακόμα και σε οίκους μόδας παλτό σε απίθανα και όχι συνηθισμένα χρώματα. Ήρθε η ώρα να σε σταματήσουμε λοιπόν πριν κάνεις το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες. Σκέψου ότι θέλεις ένα κομμάτι το οποίο μπορείς να το φοράς παντού σε όποια περίσταση και αν βρίσκεσαι. Επίσης, πρέπει να σκεφτείς κυρίως την χρωματική παλέτα που έχεις στα καθημερινά ρούχα σου και αν ταιριάζει με αυτά.  Εάν θέλεις λοιπόν κάτι για όλες τις ώρες προτίμησε ένα πανωφόρι σε κλασσικά και πάντα στην μόδα χρώματα όπως το μαύρο, το γκρι, το καμιλό, το μπλε και το χακί. Εάν από την άλλη θέλεις και κάτι για πιο καλό προτίμησε το κόκκινο που ταιριάζει με τα πάντα και είναι κατάλληλο για πιο επίσημες εξόδους.

Ψάχνεις απεγνωσμένα για ένα παλτό; Για κοίτα και παρακάτω:[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]

Μπορεί να σας αρέσει